KBW verhoogt PennyMac Mortgage naar Outperform, ziet ROE stijgen Door Investing.com (2024)

Keefe, Bruyette & Woods, een financiële dienstverlener, heeft woensdag de rating voor PennyMac Mortgage Investment Trust (NYSE:PMT) verhoogd van Market Perform naar Outperform. De opwaardering ging gepaard met een bescheiden verhoging van het koersdoel naar $15,50, ten opzichte van het vorige koersdoel van $15,00.

De aanpassing van het bedrijf komt met een erkenning van de verbeterde vooruitzichten voor het rendement op eigen vermogen (ROE) van het bedrijf. De analist noemde het "toegenomen comfort dat de ROE's een stijgende trend zullen vertonen", wat leidde tot het iets hogere koersdoel. Dit optimisme is gebaseerd op de verwachting van een geleidelijke stijging van het rendement op eigen vermogen tot ongeveer 10% in 2026, een niveau dat wordt beschouwd als lage dubbele cijfers.

Er wordt aangenomen dat het dividend van PennyMac, dat wordt bepaald door de winstverwachtingen voor de langere termijn, veilig is ondanks het feit dat de ramingen voor de winst per aandeel (WPA) onder het huidige dividendpercentage liggen. De prestaties van het bedrijf in het eerste kwartaal lieten een stijging zien in de run-rate ROE van de portefeuille en de analist verwacht dat deze opwaartse trend zich in de loop van de tijd zal voortzetten.

De samenstelling van de activa van het bedrijf werd ook genoemd als een positieve factor. PennyMac heeft een robuuste mix van GSE credit risk transfer (CRT) activa en mortgage servicing rights. Het gerijpte karakter van het GSE CRT onderpand wordt gezien als een sterke verdediging tegen kredietrisico. Bovendien zal het beheer van de hypotheken naar verwachting aantrekkelijke rendementen opleveren voor het bedrijf.

In ander recent nieuws heeft PennyMac Mortgage Investment Trust belangrijke ontwikkelingen gemeld. Het bedrijf heeft onlangs de voorwaarden van zijn inwisselbare senior notes gewijzigd, waardoor een minimale uitbetaling in contanten aan de houders van de notes wordt gegarandeerd tijdens de inwisseling.

Deze stap is bedoeld om toekomstige transacties met deze effecten te stroomlijnen. In financieel nieuws overtrof PennyMac Mortgage de winstramingen met een GAAP-winst per aandeel (EPS) van $ 0,39, die de ramingen van analisten overtrof. Deze stijging werd toegeschreven aan hoger dan verwachte Credit Risk Transfer (CRT) baten en een stijging van de inkomsten uit correspondentproductie.

De Operationele WPA van het bedrijf bleef echter achter door lager dan verwachte netto rentebaten en inkomsten uit dienstverlening. Piper Sandler en BofA Securities hebben op deze ontwikkelingen gereageerd door hun koersdoelen voor PennyMac Mortgage aan te passen, terwijl ze hun neutrale ratings handhaafden. Dit zijn allemaal recente ontwikkelingen die het financiële landschap van PennyMac Mortgage blijven bepalen.

InvesteringsPro Inzichten

De recente upgrade van PennyMac Mortgage Investment Trust (NYSE:PMT) door Keefe, Bruyette & Woods sluit aan bij een aantal van de positieve statistieken die zijn waargenomen in de recente prestaties van het bedrijf. Met een marktkapitalisatie van $1,2 miljard en een sterke brutowinstmarge van 81,2% over de afgelopen twaalf maanden vanaf Q1 2024 lijkt de financiële gezondheid van PennyMac robuust. Bovendien spreekt het vermogen van het bedrijf om een aanzienlijk dividendrendement van 11,58% vanaf april 2024 te handhaven, ondanks de verwachtingen van analisten voor een omzetdaling en een daling van het nettoresultaat dit jaar, voor de financiële veerkracht van het bedrijf.

Beleggers moeten rekening houden met de koers-winstverhouding van 8,32, die suggereert dat het aandeel ondergewaardeerd kan zijn in vergelijking met de winst. Bovendien heeft PennyMac een opmerkelijke omzetgroei laten zien van 97,5% over de afgelopen twaalf maanden vanaf Q1 2024, hoewel er een kwartaaldaling in de omzet was van 55,05% in Q1 2024. Dit kan duiden op potentiële volatiliteit in de inkomstenstromen, wat belangrijk is om in overweging te nemen bij beleggingsbeslissingen.

InvestingPro Tips benadrukken dat PennyMac al 15 jaar op rij dividend heeft uitgekeerd en dit jaar naar verwachting winstgevend zal blijven. Bovendien, met een koersdoelverhoging en positieve vooruitzichten op het rendement op eigen vermogen, zouden beleggers PennyMac een aantrekkelijke optie kunnen vinden, met name voor diegenen die op zoek zijn naar inkomsten via dividenden.

Voor degenen die dieper willen ingaan op de financiële gegevens en vooruitzichten van PennyMac, biedt InvestingPro aanvullende analyses en tips. Gebruik de couponcode PRONEWS24 om tot 10% korting te krijgen op een jaarabonnement op Pro en een jaar- of halfjaarabonnement op Pro+ en toegang te krijgen tot het volledige pakket InvestingPro Tips, dat momenteel zes aanvullende inzichten voor PennyMac bevat.

Dit artikel is vertaald met behulp van kunstmatige intelligentie. Raadpleeg voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

KBW verhoogt PennyMac Mortgage naar Outperform, ziet ROE stijgen Door Investing.com (2024)
Top Articles
Abercrombie’s 25% Off Denim Sale Includes the Jeans I Recommend to Literally Everyone I Meet
Get 1000s of Old Navy Deals Under $25, 72% Off T3 Hair Tools, 70% Off Michael Kors & More Discounts - E! Online
Funny Roblox Id Codes 2023
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Joi Databas
DPhil Research - List of thesis titles
Shs Games 1V1 Lol
Evil Dead Rise Showtimes Near Massena Movieplex
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
Which aspects are important in sales |#1 Prospection
Detroit Lions 50 50
18443168434
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
Grace Caroline Deepfake
978-0137606801
Nwi Arrests Lake County
Justified Official Series Trailer
London Ups Store
Committees Of Correspondence | Encyclopedia.com
Pizza Hut In Dinuba
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
How Much You Should Be Tipping For Beauty Services - American Beauty Institute
Free Online Games on CrazyGames | Play Now!
Sizewise Stat Login
VERHUURD: Barentszstraat 12 in 'S-Gravenhage 2518 XG: Woonhuis.
Jet Ski Rental Conneaut Lake Pa
Unforeseen Drama: The Tower of Terror’s Mysterious Closure at Walt Disney World
Ups Print Store Near Me
C&T Wok Menu - Morrisville, NC Restaurant
How Taraswrld Leaks Exposed the Dark Side of TikTok Fame
Dashboard Unt
Access a Shared Resource | Computing for Arts + Sciences
Speechwire Login
Restored Republic
Lincoln Financial Field, section 110, row 4, home of Philadelphia Eagles, Temple Owls, page 1
Jambus - Definition, Beispiele, Merkmale, Wirkung
Netherforged Lavaproof Boots
Ark Unlock All Skins Command
Craigslist Red Wing Mn
D3 Boards
Jail View Sumter
Nancy Pazelt Obituary
Birmingham City Schools Clever Login
Trivago Anaheim California
Thotsbook Com
Vérificateur De Billet Loto-Québec
Funkin' on the Heights
Vci Classified Paducah
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated:

Views: 5371

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.