KBW ενισχύει PennyMac Mortgage μετοχή σε Outperform, βλέπει αυξανόμενη ROE Πηγή: Investing.com (2024)

Την Τετάρτη, η Keefe, Bruyette & Woods, εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αύξησε την αξιολόγηση της μετοχής της PennyMac Mortgage Investment Trust (NYSE:PMT) σε Outperform από Market Perform. Η αναβάθμιση συνοδεύτηκε από μια μικρή αύξηση της τιμής-στόχου στα 15,50 δολάρια, από τον προηγούμενο στόχο των 15,00 δολαρίων.

Η προσαρμογή του οίκου έρχεται με την αναγνώριση των βελτιωμένων προοπτικών για την απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) της εταιρείας. Ο αναλυτής επικαλέστηκε "αυξημένη άνεση ότι οι ROE θα έχουν ανοδική τάση", γεγονός που οδήγησε στον ελαφρώς υψηλότερο πολλαπλασιαστή τιμής-στόχου. Η αισιοδοξία αυτή βασίζεται στην πρόβλεψη για σταδιακή αύξηση των ROEs σε περίπου 10% έως το 2026, ένα επίπεδο που θεωρείται χαμηλό διψήφιο.

Το μέρισμα της PennyMac, το οποίο καθορίζεται από τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις κερδών, θεωρείται ασφαλές, παρά το γεγονός ότι οι εκτιμήσεις για τα τρέχοντα κέρδη ανά μετοχή (EPS) είναι χαμηλότερες από το τρέχον ποσοστό μερίσματος. Οι επιδόσεις της εταιρείας κατά το πρώτο τρίμηνο αποκάλυψαν μια άνοδο του run-rate ROE του χαρτοφυλακίου και ο αναλυτής αναμένει ότι αυτή η ανοδική πορεία θα διατηρηθεί με την πάροδο του χρόνου.

Η σύνθεση του ενεργητικού της εταιρείας επισημάνθηκε επίσης ως θετικός παράγοντας. Η PennyMac διαθέτει ένα ισχυρό μείγμα περιουσιακών στοιχείων μεταφοράς πιστωτικού κινδύνου (CRT) της GSE και δικαιωμάτων εξυπηρέτησης ενυπόθηκων δανείων. Ο έμπειρος χαρακτήρας των εξασφαλίσεων GSE CRT θεωρείται ισχυρή άμυνα έναντι του πιστωτικού κινδύνου. Επιπλέον, η εξυπηρέτηση ενυπόθηκων δανείων προβλέπεται να αποφέρει ελκυστικές αποδόσεις για την εταιρεία.

Σε άλλα πρόσφατα νέα, η PennyMac Mortgage Investment Trust ανέφερε σημαντικές εξελίξεις. Η εταιρεία τροποποίησε πρόσφατα τους όρους των ανταλλάξιμων ανώτερων ομολόγων της, εξασφαλίζοντας μια ελάχιστη καταβολή μετρητών στους κατόχους των ομολόγων κατά τη διάρκεια των ανταλλαγών.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στον εξορθολογισμό των μελλοντικών συναλλαγών που αφορούν αυτούς τους τίτλους. Στα οικονομικά νέα, η PennyMac Mortgage ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη, ανακοινώνοντας κέρδη ανά μετοχή (EPS) κατά GAAP ύψους 0,39 δολαρίων, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η αύξηση αυτή αποδόθηκε στα υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη από τη μεταφορά πιστωτικού κινδύνου (CRT) και στην αύξηση των εσόδων από την παραγωγή ανταποκριτών.

Ωστόσο, τα λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας υπολείπονταν λόγω των χαμηλότερων του αναμενόμενου καθαρών εσόδων από τόκους και των εσόδων από την εξυπηρέτηση. Η Piper Sandler και η BofA Securities ανταποκρίθηκαν στις εξελίξεις αυτές αναπροσαρμόζοντας τους στόχους τιμών για την PennyMac Mortgage, διατηρώντας παράλληλα ουδέτερες αξιολογήσεις. Όλες αυτές είναι πρόσφατες εξελίξεις που συνεχίζουν να διαμορφώνουν το οικονομικό τοπίο της PennyMac Mortgage.

InvestingPro Insights

Η πρόσφατη αναβάθμιση της PennyMac Mortgage Investment Trust (NYSE:PMT) από την Keefe, Bruyette & Woods ευθυγραμμίζεται με ορισμένες από τις θετικές μετρήσεις που παρατηρήθηκαν στην πρόσφατη απόδοση της εταιρείας. Με κεφαλαιοποίηση αγοράς 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ισχυρό περιθώριο μικτού κέρδους 81,2% κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες από το α' τρίμηνο του 2024, η οικονομική υγεία της PennyMac φαίνεται ισχυρή. Επιπλέον, η ικανότητα της εταιρείας να διατηρεί σημαντική μερισματική απόδοση 11,58% από τον Απρίλιο του 2024, παρά τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση των πωλήσεων και μείωση των καθαρών κερδών φέτος, μιλάει για την οικονομική της ανθεκτικότητα.

Οι επενδυτές θα πρέπει να σημειώσουν τον δείκτη τιμής προς κέρδη (P/E) της εταιρείας, ο οποίος ανέρχεται σε 8,32, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μετοχή ενδέχεται να είναι υποτιμημένη σε σύγκριση με τα κέρδη. Επιπλέον, η PennyMac έχει επιδείξει αξιοσημείωτη αύξηση των εσόδων κατά 97,5% τους τελευταίους δώδεκα μήνες από το α' τρίμηνο του 2024, αν και υπήρξε τριμηνιαία μείωση των εσόδων κατά 55,05% το α' τρίμηνο του 2024. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει πιθανή αστάθεια στις ροές εσόδων, η οποία είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη για τις επενδυτικές αποφάσεις.

Η InvestingPro Tips υπογραμμίζει ότι η PennyMac έχει διατηρήσει τις πληρωμές μερισμάτων για 15 συνεχόμενα έτη και αναμένεται να παραμείνει κερδοφόρα φέτος. Επιπλέον, με την αύξηση της τιμής-στόχου και τις θετικές προοπτικές για την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων, οι επενδυτές μπορεί να βρουν την PennyMac μια ελκυστική επιλογή, ιδίως όσοι αναζητούν εισόδημα μέσω των μερισμάτων.

Για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στα οικονομικά στοιχεία και τις προοπτικές της PennyMac, το InvestingPro προσφέρει πρόσθετες αναλύσεις και συμβουλές. Χρησιμοποιήστε τον κωδικό κουπονιού PRONEWS24 για να αποκτήσετε έως και 10% έκπτωση σε μια ετήσια συνδρομή Pro και μια ετήσια ή εξαμηνιαία συνδρομή Pro+ και να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλήρη σειρά συμβουλών InvestingPro, η οποία επί του παρόντος περιλαμβάνει έξι πρόσθετες πληροφορίες για την PennyMac.

Aυτό το άρθρο μεταφράστηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τους Όρους Χρήσης

KBW ενισχύει PennyMac Mortgage μετοχή σε Outperform, βλέπει αυξανόμενη ROE Πηγή: Investing.com (2024)
Top Articles
2022 U-Haul U-Box Moving Container Review
As semi-trucks face parking crisis, the scramble is on to find solutions - Truck Parking Club
Great Clips Mount Airy Nc
English Bulldog Puppies For Sale Under 1000 In Florida
Fat Hog Prices Today
Chatiw.ib
Sandrail Options and Accessories
Craigslist Portales
Us 25 Yard Sale Map
Songkick Detroit
Walgreens Alma School And Dynamite
Gameplay Clarkston
Nieuwe en jong gebruikte campers
Cars For Sale Tampa Fl Craigslist
Tiraj Bòlèt Florida Soir
Craigslist Estate Sales Tucson
Urban Dictionary Fov
Slmd Skincare Appointment
Washington Poe en Tilly Bradshaw 1 - Brandoffer, M.W. Craven | 9789024594917 | Boeken | bol
Bjork & Zhulkie Funeral Home Obituaries
Flights To Frankfort Kentucky
Craigslist Deming
Belle Delphine Boobs
Justified Official Series Trailer
Moviesda3.Com
Jenn Pellegrino Photos
What Channel Is Court Tv On Verizon Fios
Kentuky Fried Chicken Near Me
Mobile crane from the Netherlands, used mobile crane for sale from the Netherlands
Slv Fed Routing Number
Truis Bank Near Me
Gabrielle Enright Weight Loss
Rocketpult Infinite Fuel
Darrell Waltrip Off Road Center
Ny Post Front Page Cover Today
Solemn Behavior Antonym
Whitehall Preparatory And Fitness Academy Calendar
D3 Boards
Section 212 at MetLife Stadium
Kerry Cassidy Portal
Yogu Cheshire
Express Employment Sign In
Garland County Mugshots Today
Searsport Maine Tide Chart
How the Color Pink Influences Mood and Emotions: A Psychological Perspective
Headlining Hip Hopper Crossword Clue
Plumfund Reviews
Diablo Spawns Blox Fruits
Lorcin 380 10 Round Clip
Cheryl Mchenry Retirement
Bellin Employee Portal
Dr Seuss Star Bellied Sneetches Pdf
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated:

Views: 5377

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.